Nov-och-sifcoasc

Efter ett blixtnedslag orsakades betydande skador på den crown mounted compensator (CMC) cylindern på ENSCO 8505. CMC är en anordning som används för att applicera en konstant spänning på borrsträngen och kompensera för alla riggrörelser. Nedslaget av blixtnedslaget orsakade en rejäl urgröpning – storleken på ett mynt – på CMC-cylindern och utan omedelbar reparation skulle skadan få cylindertätningarna att läcka; vilket resulterar i förlust av hydraulvätska och hotet om betydande förlustSIFCO Process®t-produktion.

Lösningen? Borsta selektivt det skadade området på plats med hjälp av SIFCO Process®. SIFCO Process® är högt ansedd inom olje- och gasindustrin och används i många OEM- och reparationsapplikationer, särskilt eftersom komponenter kan pläteras på plats och på plats, vilket i slutändan sparar tid i underhåll, reparationer och oplanerade stillestånd.

SIFCO Applied Surface Concepts (ASC), arbetade tillsammans med världsledande inom oljefältsprodukter och tjänster, National Oilwell Varco (NOV) för att reparera kritiska skador orsakade av blixtnedslag på ENSCO 8505-borriggen i Mexikanska golfen inom 24 timmar efter ankomst på plats, vilket förhindrar kostsamma oplanerade driftstopp.

Dagens energilösningar, satt ner med Tony Arana från SIFCO ASC för att lära sig mer om denna kritiska reparation och hur andra företag kan använda SIFCO Process®. Klicka här för att läsa hela artikeln.