ProAir-Beachcraft-Landningsställ-Komponent-AeroNikl

På ett flygplan utsätts komponenter för extrem friktion och temperatur. Därav det intensiva fokuset på säkerhet och efterfrågan på högpresterande utrustning som fungerar på optimala nivåer. Därför måste flygbolagen använda en godkänd och pålitlig process för att skydda eller förbättra deras komponenters prestanda genom ytbehandling eller galvanisering.

Ytbehandlingar används över flygplan, motorer, landningsställ och delar, och metallavlagringar förbättrar korrosionsskydd, slitstyrka, elektrisk ledningsförmåga, smörjförmåga, prestanda och livslängd.

Även om tankplätering och HVOF används mest, förbises selektiv plätering ofta – trots att de ger direkt jämförbara resultat för de flesta applikationer och bättre prestanda i många. Selektiv plätering är också den enda “bärbara” teknologin, vilket innebär att det är möjligt att ta processen till planet, om det behövs, vilket möjliggör en snabb reparation, ofta på plats, utan att ta bort komponenten. Detta är SIFCO Process®. Fördelarna med SIFCO Process® är betydande, framför allt när det gäller att minimera kostnaderna och påskynda reparationsprocessen.

SIFCO ASC är ett världsledande företag med ett globalt fotavtryck och meritlista inom forskning och utveckling inom flygsektorn. I spetsen för selektiv pläteringsteknik introducerade SIFCO ASC sin marknadsledande SIFCO Process® för över 50 år sedan, och fick tidigt acceptans av den amerikanska flottan och består nu av en familj av bärbara elektrokemiska processer för användning på flygplanskomponenter i både OEM- och reparationsapplikationer .

Fallet för selektiv plätering med SIFCO Process® är lika övertygande idag som det någonsin har varit.

För att lära dig mer om hur SIFCO-processen förbättrar flygindustrin, ladda ner vår vitt papper.

Omslag