När vi packar upp från MRO Americas och går igenom våra flygblad, visitkort och andra saker har vi tid att reflektera över den information vi samlat in och de kontakter vi träffat. Här på SIFCO var det återkommande temat som vårt team noterade att det handlade om kadmiumersättning och behovet av miljövänliga underhållsalternativ inom flygindustrin.

Det är känt att den krävande flyg- och rymdindustrin kräver välutvecklade lösningar, men många är rädda för att avvika från redan etablerade tillämpningar – trots att de kan utgöra en risk för operatören och miljön. Och även om det finns beprövade lösningar.

Vi är medvetna om att selektiv plätering och ytbehandling är viktiga underhållsapplikationer inom MRO. Det är därför SIFCO har utvecklat och förfinat sina produkter under de senaste femtio åren för att tillhandahålla de högkvalitativa, vidhäftande avlagringar som behövs för att uppfylla industrins ständigt föränderliga krav.

Kadmium är en välkänd och allmänt använd avlagring för korrosionsskydd på landningsställ, bussningar, klaffbanor och andra strukturella komponenter i flygplan. Men kadmium är också ett känt cancerframkallande ämne. Och den risk det innebär för operatören och miljön är anledningen till att SIFCO utvecklade sina kadmiumalternativ för över 15 år sedan.

SIFCO:s kadmiumalternativ är av hög kvalitet och kan ersätta kadmiumpläteringsprocessen. Zink-nickel LHE och tenn-zink LHE är mindre giftiga alternativ till kadmium som kan användas för att reparera skadat kadmium, zink-nickel, tenn-zink och skadat IVD-aluminium på höghållfasta stål. Båda avlagringarna ger ett utmärkt korrosionsskydd och har låg väteförsprödning och kräver inte någon avlastning av väteförsprödning efter plätering. När den används tillsammans med SIFCO:s trivalenta kromkonvertering kan du uppnå 1 000 timmars saltspray utan korrosion av basmetallen. Dessa zink-nickel- och tenn-zink-avlagringar kan uppfylla prestandakraven i AMS 2451/9, AMS 2451/10 och BAC 5664.

Om du vill veta mer om SIFCO:s kadmiumalternativ kan du klicka här eller kontakta oss på info@sifcoasc.com.