Selektiv plätering för marinindustrin

Bättre ombord. Frågan om skydd, där och när det behövs som mest.

Vår mobila pläteringsmetod kan utföras ombord på fartyg, för att reparera stora detaljer som är svåra och tidskrävande att demontera, som till exempel propelleraxlar, lagersäten och turbinhus.

SIFCO Applied Surface Concepts är världsledande inom selektiv plätering. SIFCO Process® – en portabel metod för att elektroplätera lokala områden utan användning av en nedsänkningstank – används för många olika krävande tillämpningar inom marinindustrin. Vår process kräver ingen omfattande maskering och kan minimera eller eliminera behovet av demontering av komponenter.

Marin

På grund av de betydande tids- och kostnadsbesparingar som den kan ge när det gäller att förlänga underhållsintervallerna och livslängden spelar selektiv plätering en viktig roll ombord på militära och ABS-certifierade fartyg. Processen kan användas i verkstaden för att reparera slitna lagertappar och lagerhus på små generatorer, pumpar och fläktar; Den kan också tas ombord på fartyget för reparationer på plats av stora, svårrörliga komponenter som propelleraxlar, lagersäten och turbinhöljen.

När tiden är kritisk och du vill att det ska göras rätt första gången, kontakta SIFCO ASC på någon av våra sju platser över hela världen.

Applikationer

  • Pumpar: lagerhus, pumphusborrningar, axellager och tätningsområden.
  • Ventiler: luckor, skivor, ventilstammar, tätningsringar
  • Framdrivningskomponenter: propelleraxelns (linjeaxelns) axelaxel och tätningsområden, linjeaxellager, lagersadlar.
  • Elektriska: lagerhus för motorgeneratorer, rotorlager, kommutatorer, bussskenor.
  • Energiproduktion: lagertajmar för ångturbiner, flänsytor, cylinderfoder för dieselmotorer, borrhål för kuggstänger, vevaxeljobb.
  • Strukturellt: vattentäta dörrars tätningsområden med knivkant, luckor, skrovinsatser, tillträdesdörrar.
  • Hydraulik: cylindrar och stänger för styrväxlar

Vidhäftning

Genom att använda ASTM C633-79 Standard Test Method for Adhesion or Cohesive Strength of Flame Sprayed Coatings (standardprovningsmetod för vidhäftning eller kohesionsstyrka hos flamsprutade beläggningar) har SIFCO ASC fastställt värden för vidhäftning av SIFCO Process-avlagringar som visar att avlagringens styrka. Exempelvis är det lägsta värdet för draghållfasthet som fastställts (vid cementbrottet under provningen) för Nickel High Speed 22 803 kPa (11 200 psi) på ett grundmaterial av SAE 4130-stål.

Ytterligare kvalitativa testare, som beskrivs i AMS-QQ-N-290, genomförs där de pläterade områdena är utsatta för höga spänningar och belastningar. Testerna bestod av tryck- och dragböjningstester samt mejslingtester i avlagringen. Resultaten visade på utmärkt vidhäftning till grundmaterialet.

Med SIFCO Process® sparar ingenjörer och tekniker tusentals dollar varje år genom att minska stilleståndstiden och omställningstiden samt investeringar i ny utrustning. Om du vill veta mer om utbildning, utrustning eller kontraktstjänster för ditt fartyg kan du kontakta oss på 800-765-4131 eller info@sifcoasc.com.

Relaterade resurser

SIFCO Applied Surface Concepts är din viktiga resurs för att förbättra, reparera eller renovera kritiska komponenter genom selektiv elektroplätering. SIFCO Process® är den ledande metoden för selektiv elektroplätering av lokaliserade områden på komponenter utan användning av en nedsänkt tank. Vi tillhandahåller kontraktstjänster, kemiska lösningar och utrustning för ytförbättring för att förbättra komponenternas prestanda, minimera stilleståndstider och minska tillverkningskostnaderna. Om du vill veta mer kan du välja bland dessa resurser.