Vought-Sikorsky VS-300, uppfann av Igor Sikorsky, var den första enmotoriga helikoptern som drev både huvud- och svansrotorsystemet. I VS-300 överförde motorn kraft till huvudlyftrotorn och de två hjälprotorerna med hjälp av Vee-remmar. Remmarna var antingen fästa vid huvudaxeln eller kopplade till huvuddrevet beroende på vilken rötor som drevs; medan de bakre rotorerna drevs genom koniska växlar.

Den 13 maj 1940 gjorde den sin första fria flygning, obunden, och fortsatte att testa sin uthållighet tills den uppnådde världsrekordet på 1 timme, 32 minuter och 26 sekunder. Enligt Igor Sikorsky Historical Archives, “Utvecklingen av VS-300 etablerade de koncept och principer som användes i designen av VS-316 (R-4), världens första produktionshelikopter. Därmed började världens helikopterindustri.”

Den 7 oktober 1943 gavs VS-300 till Henry Ford och drog sig tillbaka till hans Edison Museum i Dearborn, Michigan.

Idag upplever bak- och lyftrotorerna snabbt slitage på grund av luftburet grus som fastnar i tätningskörtlarna. Detta kan göra att rörenheten hamnar utanför toleransen. SIFCO har erfarenhet av att bygga om dessa ytterdiametrar till storlek genom att selektivt plätera en nickellegering, vilket ger den hårdhet och slitstyrka som krävs.

Läs mer om våra Aerospace-applikationer och Nickelavlagringar, ring oss på 800-765-4131 eller maila oss på info@sifcoasc.com.